Рекомендована публікація

Віртуальна літературна мандрівка «У книжок немає канікул»

  Привіт! Я вже чекаю на тебе! Сьогодні в нас пригода — ми мандруватимемо українськими книжками.  

Конкурсний відбір проектів підручників для 5 та 10 класів

Шановні колеги!

Міністерство освіти і науки України планує на початку 2018 року проведення конкурсного відбору проектів підручників для 5 та 10 класів закладів загальної середньої освіти (далі – Конкурс).
З цією метою просимо долучитися всіх осіб, яких хвилює якість підручників для закладів загальної середньої освіти, до експертизи електронних версій проектів підручників для 5 та 10 класів, орієнтовні строки здійснення якої лютий – березень 2018 р.
Для здійснення експертизи всі бажаючі повинні до 11 лютого поточного року зареєструватися в репозитарії навчальних матеріалів на веб-сайті ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» (розділ «Конкурсний відбір підручників для 1, 5, 10 класів») або за посиланням: https://goo.gl/7eBS98
Експертами можуть бути особи-фахівці, які мають відповідну вищу освіту та обізнані з науково-методичними, психолого-педагогічними вимогами щодо викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти, з яких передбачається здійснення експертизи електронних версій проектів підручників. Експертами не можуть бути особи, які під час здійснення експертизи матимуть конфлікт інтересів, автори (співавтори) проектів підручників, поданих на Конкурс, близькі особи зазначених категорій тощо, що може вплинути на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень під час виконання наданих повноважень.
Серед фахівців, які можуть бути експертами, виділяють такі групи: наукові, науково-педагогічні працівники, методисти, вчителі, перекладознавці та перекладачі, фахівці з антидискримінаційної експертизи.
Після завершення реєстрації, комісією з відбору експертів буде складено список експертів, які здійснюватимуть експертизу поданих на Конкурс електронних версій проектів підручників.
Звертаємо увагу, що експерти, нестимуть персональну відповідальність за достовірність і повноту аналізу, об’єктивність та обґрунтованість експертного висновку. Після завершення Конкурсу, експертам передбачається оплата за виконану роботу.

Немає коментарів:

Дописати коментар